Hizbullah’tan İsrail’e ’18 Şubat’ uyarısı: Lübnan ordusu konuşlandı ve hazır

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, paylaştığı görüntülü mesajında ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin meselesindeki tutumuna tepki göstererek, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki işgaline yönelik açıklamalarda bulundu. Kasım, Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Filistin halkına yönelik başarısız olan “insani soykırım sonrasında siyasi soykırım” yapmak istediğini belirtti.

AA’nın aktardığına göre Trump’ın Filistin halkına yönelik planının “kesinlikle uygulanamayacağını” ifade eden Kasım, “Ancak bu ABD’nin uluslararası alanda ne kadar kötü ve aşağılayıcı bir tutum takındığını gösteriyor” dedi.

‘LÜBNAN ORDUSU HAZIR’

Kasım, Lübnan’da hükümetin kurulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, Hizbullah ve Emel hareketinin hükümetin kurulmasında “kolaylaştırıcı rol oynadığını” savundu. Lübnan halkının “kendini savunma ve İsrail’e karşı koyma hakkı” olduğunu söyleyen Kasım, İsrail işgalinin sonlandırması gerektiğini kaydetti.

Kasım, “İsrail’in 18 Şubat’ta saldırılarda işgal ettiği tüm Lübnan topraklarından çekilmesi gerekiyor. Lübnan ordusu konuşlandı ve hazır. İsrail, 18 Şubat’ta tamamen çekilmeli, bunun hiçbir mazereti yok” dedi. İsrail’in ateşkes anlaşmasına aykırı olarak çekilmemesi durumunda Lübnan devletinin bu durumu reddetmesi gerektiğini ifade eden Kasım, Lübnan’ın İsrail’e karşı “kararlı duruş sergilemesi gerektiğini” vurguladı.

İRAN UÇUŞLARININ ERTELENMESİNE TEPKİ

Kasım, İran’dan Lübnan’a uçuşların ertelenmesi konusunda bunun İsrail’in saldırısına karşı yapıldığını iddia ederek, “Başbakan, havacılık ve sivillerin güvenliği bahanesiyle bunu engelleme kararı aldı. Sorun, zor zamanda sivillerin güvenliğini sağlaması değil, sorun İsrail’in emrinin uygulanmasıdır” dedi.

Lübnan hükümetini İsrail’in emirlerini uygulamakla suçlayan Kasım, “Uçak insin, İsrail’in ne yapacağını görelim. Bizim bunu dinlememiz doğru değil” şeklinde konuştu. Kasım, Lübnan hükümetine uçuşlarla ilgili kararını “yeniden gözden geçirme ve egemenliği konusundaki tutumunu ortaya koyma” çağrısında bulundu.

Hizbullah destekçilerine Lübnan ordusunun müdahalesine tepki gösteren Kasım, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik yapılan saldırıya karşı olduklarını söyledi.

Kasım, 23 Şubat’ta defnedilecek Hizbullah’ın Genel Sekreterleri Hasan Nasrallah ve Haşim Safiyyuddin’in cenazesine katılma çağrısı yaparak, cenaze töreninde güvenlik önlemlerine uyulmasını istedi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Zammı öğrenen işçiler halaya koştu

Petrol İş Sendikası’na bağlı fabrikalar Pulver Kimya, Elastron ve Conta’da yaklaşık 1300 işçi, grevin ilk gününde işveren ile anlaşmaya vardı. Saatlik ücretlere yüzde 92 zam yapılırken, ayrıca tüm işçilere yılda 4 maaş ikramiye ödenmesi için taraflar el sıkıştı.

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Son dakika… Trump: Husilere yönelik saldırıları durduruyoruz

Son dakika haberi…. ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını açıkladı. Trump, “Husilerin artık bizimler savaşmak istemiyor.” diye konuştu.

İngiliz gazeteciyi turistik ilçede şok eden hareketler

Muğla’nın gözde tatil merkezi Marmaris ilçesine eşi ile birlikte tatile gelen İngiltere’nin önde gelen yayın kuruluşlarından Daily Ekspress Online’in okuyucu editörü Alex Evans, turistik kentteki hanutçuluk, gürültü kirliliği ve olumsuz davranışlara iki gece üç gün dayanabildi. Evans eşi ile birlikte ilçeyi kaçarcasına terk etti ve yaşadıkları faciayı tek tek anlattı “Türkiye’ye ilk ve son kez gelişim oldu” dedi.

İran’da liman yangınının nedeni ortaya çıktı

İran’ın Bender Abbas kentinde bulunan Şehid Recai Limanı’nda 26 Nisan’da meydana gelen patlamaya ilişkin resmi açıklama yapıldı. İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, patlamaya limanda çalışan bir forkliftten sıçrayan kıvılcımın neden olduğunu belirtti.