CHP’nin ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor: “Halk iradesi gasp edildi”

Esenyurt CHP’lilerinin ‘Demokrasi Nöbeti’ Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması sonrasında CHP’li vatandaşlar, ilçede ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nöbetin 61’inci gününde konuşan CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, “Bugün Ahmet Özer’in tutuklanması, sadece bir bireyin değil, hepimizin mücadelesinin engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

CHP’liler, Ahmet Özer’in yerine atanan kayyuma karşı direnişlerini sürdürürken Demokrasi Nöbeti’nde söz alan Semra Kahraman, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ve Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun’un da konuşmalarına yer verildi.

Kahraman, Ahmet Özer’in tutukluluğunu vurgulayarak, “Toplumumuz için önemli bir figür olan belediye başkanımız Ahmet Özer, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak tanınıyor. Onun tutuklanması sadece bir bireyin değil, toplumsal adaletin zedelenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ise, “Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla Esenyurt halkının iradesi gasp edilmektedir. Halkın iradesi asla yok sayılamaz. Esenyurt, kayyumların değil halkın yönetimindedir. Ahmet Özer özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

  • TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

Related Posts

Murat Ongun’un avukatlarına tutuklama talebi

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un avukatları tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

THY’den yeni tavan fiyat kararı: 30 Nisan’a kadar 2 bin 850 lira

Türk Hava Yolları (THY), 30 Nisan’a kadar iç hat uçuşlarda, tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatının 2 bin 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Müzisyen koca eşini öldürdü, itirafları kan dondurdu

12 yıllık eşini öldüren müzisyen koca, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında, “Bıçak kırılınca tornavida sapladım.” dedi.

İmamoğlu’na Villa İtirafı

İş adamı Adem Kameroğlu, Ekrem İmamoğlu’na villa vererek ruhsat aldığını açıkladı.

Siirt’te mahallede başlayan kavga, hastanede devam etti: Yaralılar var!

İki grup arasında çıkan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada 2 kişi, hastane önünde taraflarının yakınları arasında çıkan kavgada da 3 kişi yaralandı. Polis kalabalığa biber gazıyla ve havaya ateş açarak müdahale etti. Yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

Telefonlar için yeni etiket zorunluluğu

AB, akıllı telefonlar için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yapılacak değişikliklerin ardından telefonların, beyaz eşyalara benzer şekilde enerji verimliliğini gösteren etiketler ile satışa sunulması zorunlu tutulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir