Arnavutluk’ta kritik seçim: Halk sandık başında! 53 parti, 140 sandalye için yarışıyor

Arnavutluk’ta Genel Seçim Heyecanı

Arnavutluk’ta bugün gerçekleştirilen genel seçimde 3 milyon 713 bin 761 seçmen sandık başına gitti. Oy verme işlemi sabah 07.00’de başladı ve akşam saat 19.00’a kadar devam edecek.

Ülke tarihinde 11. kez düzenlenen genel seçimde, 140 sandalyeli meclise girmek için 53 siyasi parti ve 3 seçim öncesi koalisyon yarışıyor. Seçimde rekabet oldukça yüksek.


İktidardaki Sosyalist Parti ile Ana Muhalefetteki Demokratik Parti Favoriler Arasında

Yaklaşık 100 AGİT gözlemcisinden oluşan bir heyet de seçimin doğru ve şeffaf bir şekilde geçmesini sağlamak için ülkede görev yapıyor. Anketlere göre, Başbakan Edi Rama’nın lideri olduğu Sosyalist Parti (PS) önde görünüyor.

Öte yandan, eski Başbakan Sali Berisha’nın lideri olduğu ana muhalefet partisi Demokratik Parti (PD) de seçimin iddialı isimlerinden biri. PD, seçimde Büyük Arnavutluk İttifakı adı altında 25 siyasi partiyle yarışıyor.

Ayrıca, seçimde Avro-Atlantik Koalisyonu, İmkan Partisi, Ortak Hareket Partisi, Arnavutluk Oluyor Girişimi, Sosyal Demokrat Parti, Vatan Hareketi, Arnavut Ulusal İttifakı ve Yeni Demokrasi İttifakı gibi partiler de yer alıyor.


Resmi Olmayan Sonuçlar Gece Yarısına Kadar Açıklanacak

Arnavutluk’taki genel seçimler 4 yılda bir yapılıyor ve meclise girebilmek için yüzde 1’lik seçim barajını aşmak gerekiyor. Ülkede farklı etnik gruplardan da vatandaşlar yaşıyor.

Müslümanların çoğunlukta olduğu Arnavutluk’ta, Katolikler, Ortodokslar, Bektaşiler, Protestanlar ve diğer dini gruplara mensup vatandaşlar da bulunuyor.

Seçimin ilk resmi olmayan sonuçları gece yarısına kadar açıklanması bekleniyor, heyecan devam ediyor.

Related Posts

İsrail ve İran’dan karşılıklı yemin! Savaşmaya devam edecekler

İsrail ile İran arasındaki gerilim ikinci haftasında devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi acil oturumla konuyu ele aldı. İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İran’ın “meşru müdafaa hakkını kullanmaya” ihtiyaç duyduğu …

Adını ‘katil sosis’ koydular, ağzınıza bile sürmeyin! Bağırsakları mahvediyor

İtalya’da piyasadan acil olarak toplatıldı, uzmanlar “tek lokması hastanelik eder” diyor. İçinde tespit edilen ölümcül bakteri bağırsaklara savaş açıyor. O sosis sofranıza girmeden mutlaka bu haberi okuyun!

İl başkanları yönetimi destekliyor, Kılıçdaroğlu tarafı ‘temiz’ beyanlarını yalanlıyor: CHP’de kurultay gerilimi

CHP’nin 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonları ve kurultay sürecine dair yargı tartışmalarını değerlendirecek. Toplantı sonrası yönetime destek ve operasyonlara tepki içeren bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

ABD, İsrail’deki vatandaşlarının tahliye edilecek

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, İran’ın füze saldırıları üzerine İsrail’i terk etmek isteyen ABD vatandaşları için tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Rüşvet parasıyla kızına Audi alan müdür

Diyarbakır’da, ilçe milli eğitim müdürlüğü yaparken rüşvet almaktan yargılanan Muhammed
Ensari, 5 yıl hapis cezası aldı. Ensari’nin rüşvet parasıyla kızına otomobil aldığı belirlendi.

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli